Search

Liefde

Het nieuwe jaar 2019 staat voor de deur en zoals gewoonlijk maken mensen nieuwe resoluties voor het spiksplinter nieuwe jaar wat staat te wachten. En hoewel wij weten dat de meeste resoluties niet echt uitkomen proberen wij het toch iedere keer weer opnieuw. Het zit in onze natuur dat we onszelf proberen te verbeteren en dit is natuurlijk geweldig.

Waarom zouden we het niet wat makkelijker voor onszelf maken op en een manier gebruiken die bereikbaar is zodat wij trots kunnen zijn aan het eind van 2019 omdat we dan veel bereikt hebben in dat jaar.

Je vraagt je misschien af hoe je dit kunt bereiken? Wel door een thema te maken voor het nieuwe jaar. Een thema maakt het zoveel makkelijker en lichter om aan te werken. Laat ons bijvoorbeeld zeggen dat je het afgelopen jaar hebt geanalyseerd en dat je weet wat je graag zou willen veranderen voor jezelf. Je zou dit het thema voor het komend jaar kunnen maken. Misschien zou je thema zijn: Ik wil mijn hart openen in 2019. Wat een mooi thema is het niet? Schrijf aan het begin van elke maand van het jaar jouw thema in je agenda ( je kunt het ook intensiveren en ook nog aan de helft van iedere maand herhalen) zo dat je jezelf elke maand herinnert aan het thema van het jaar. Elke stap voorwaarts aan het thema van het jaar geeft je zo een goed gevoel omdat je aandacht besteedt aan jezelf, je neemt jezelf serieus en dit is zo mooi voor je eigen liefde.

Ik ga even terug naar het thema dat ik hier als voorbeeld heb gekozen: open je hart in 2019. Zoveel mensen hebben mij al gevraagd of ik hun kan helpen met het openen van hun hart. Natuurlijk wil ik elke persoon helpen om dit te bereiken ( als je geinteresserd bent kijk dan naar mijn nieuwe website www.lifeofdorrie.com) of bezoek de wereldwijde website van de Ren Xue ( www.renxueinternational.org) hier is een speciale methode beschikbaar voor iedereen om de 5 essentiële hartkwaliteiten te ontdekken ( deze zijn vertrouwen, openheid, liefde, dankbaarheid en diep respect ) en om deze te kunnen laten schijnen in je hart. Maar voor nu wil ik je graag wat vertellen over hoe je in de praktijk dit openen van je hart kunt leren te beoefenen in je dagelijks leven. Het is eigenlijk heel simpel om te doen maar wat belangrijk is, is…..dat je het echt gaat doen!! Je moet dus je aandacht erbij houden en bewust er aan werken, dag na dag jezelf activeren om het te laten werken.

Wat is het geheim? Om alles te doen met liefde. Om je hart iedere dag te voelen, bij iedere activiteit en om het te doen met liefde. Het gaat er natuurlijk om om je hart naar jezelf te openen, maar een manier om dit te bereiken is om je hart te openen naar de activiteiten die je doet en je te openen naar anderen. Vele, vele voorbeelden kunnen worden gegeven maar laat mij je een paar praktische voorbeelden geven.

De hele dag ben je je bewust van je hart. Als je bv een ambulance zou horen in de straat; dan ga naar je hart toe en voel je hart en zend je gemeende goede gevoelens van je hart naar de persoon in de ambulance. Wens hem het beste, goede gezondheid.

Als je naar de busstop loopt en je ziet bomen, bloemen, struiken; elke natuur: open je hart en stuur liefde van je hart naar de natuur. Kijk rond en zie de hemel en stuur liefde van je hart naar de hemel en ben dankbaar voor de verse lucht.

Als je een ander persoon ziet dan start wederom het oefenen met je hart. Voel je hart en stuur goede vibes naar die andere persoon. Zelfs als het moeilijk is om te communiceren met die andere persoon kun je evengoed je hart openzetten en liefde naar een mens sturen. Je hoeft het niet eens te zijn met die andere persoon, dat is ok maar je kunt toch je hart openzetten en goede gevoelens naar een mens sturen. Je kunt dit ook doen naar mensen die je niet kent en die je tegenkomt op straat; werkt heel bevrijdend voor jezelf!

Als je dit begint te doen dan zul je waarschijnlijk meer en meer situaties en dingen vinden waar je je hart in kunt openzetten. De uitkomst van dit alles is dat ook al stuur je liefde naar andere dingen en mensen je echt aan jezelf werkt. Grote veranderingen kunnen plaatsvinden in je ontwikkeling als je je bewust wordt van jezelf en het op deze manier gaat aanpakken. Je kunt het gaan uitbreiden om jezelf te uit te dagen en al je dagelijkse dingen met liefde te doen. Je was doen, je toilet poetsen, afwassen, koken, werken etc. etc. Eigenlijk werkt dit werken aan je hart als een meditatie. Wat zou er gebeuren als je je er bewust van zou gaan worden en het werkelijk zou gaan doen met een open hart? Je wereld zou waarschijnlijk veranderen want meestal is het onze mind die ons continue afhoudt om liefde te kunnen voelen. Het is goed om te merken hoe vaak jij zelf eigenlijk de dingen in je leven doet met je hart of dat je je eigenlijk helemaal niet bewust bent van je hart. Maak niet het excuus dat je niet kunt beginnen omdat je levenssituatie op dit moment niet optimaal is om te beginnen, dat je je in zulke slechte levensomstandigheden bevindt en je alleen kunt beginnen als je situatie zich heeft verbeterd. Nu is echt de goede tijd en misschien is het juist de beste tijd als je het moeilijk hebt omdat je hart Nu deze liefde nodig heeft!

Het kan moeilijk zijn in het begin als je hier aan begint maar als je het blijft doen is het zo belonend voor jezelf! Je gaat zoveel ontdekken over jezelf. Respect en eigen liefde groeien meer en meer als je dit doet en andere mensen, dieren, planten en ja het universum zullen je dankbaar zijn als je gaat werken met dit thema.

Wat je ook mag gaan beslissen te doen voor 2019, Ik wens jullie allemaal heel veel gezondheid en liefde toe en ik hoop je in het nieuwe jaar te ontmoeten.

Met liefde,

Dorrie


106 views0 comments

Recent Posts

See All

Love