Search

Afleiden

Afleiden…. Jezelf laten afleiden…..enig idee waar dit over gaat?

Deze blog schrijf ik omdat het nogal een invloed heeft gehad in mijn leven. Hoe vaak laten wij ons niet afleiden door anderen of omstandigheden gedurende de dag? Je vraagt je misschien af waarom dit zo belangrijk is om te weten. Het kan je namelijk de ogen openen voor datgene wat er tijdens de dag met je gebeurd. Zonder het te weten laten wij ons vaak afleiden en dit kost je energie, haalt je uit je concentratie of focus en haalt je dus uit balans. Als je daarentegen jezelf niet laat afleiden dan ben je zoveel meer gecentreerd, voel je echt jezelf en spaar je energie. Je zult merken dat je veel minder snel moe wordt tijdens het verloop van de dag, dat je door kunt blijven gaan en op den duur maakt dit je veel fitter en blijer van gemoed.

Hoe pak je dit aan? Waar gaat het hier eigenlijk om? Het gaat er in eerste instantie om  dat je je vooral bewust wordt van het feit dat je je vaak laat afleiden. Laat je mij eens een paar voorbeelden geven; je zit tijdens je lunch in het park rustig je boterhammetje te eten en te genieten van het zonnetje in je gezicht. Op dat moment komt er een jongen op een scateboard voorbij en door het geluid kijk je naar wat er gebeurd. Of je zit met de hele groep in een vergadering en een collega ging naar de wc en komt binnen tijdens de uitleg van het verhaal van de andere collega; iedereen kijkt op naar de collega die binnenkomt en jij dus ook. Of je bent aan het werken en plotseling discusieren de kinderen in de kamer naast je en je kunt je niet meer focussen. Of je zit te werken en iemand trommelt met zijn vingers op de tafel en je kijkt op van je werk wat die ander precies aan het doen is. Of je zit op school en je moet een taak afmaken maar anderen zitten iets grappigs te bekijken en je kijkt op wat er aan de hand is. Of… enzovoorts enzovoorts. Dus mijn vraag is aan jou: “hoe vaak laat jij je eigenlijk afleiden?”. Waarom zou je je laten afleiden als dit eigenlijk niets oplevert, als je dit eigenlijk alleen maar energie kost en je uit balans haalt en je moe maakt?

In eerste instantie moet je je dus bewust worden dat je dit aan het doen bent. Het is namelijk helemaal niet nodig. Je hoeft dit niet te doen maar het is net of je het in een reflex doet omdat je je er niet bewust van was. Tot het moment van Nu. Want doordat ik je dit nu verteld heb ga je je er bewust van worden. Dus dit is het eerste wat je kunt doen, jezelf bewust zijn van datgene waar je je door af laat leiden en vervolgens dat je je niet meer wil laten afleiden, het is niet nodig. Je blijft gewoon doorgaan met datgene wat je doet, of juist niet doet. Het is net alsof je een beetje afstand neemt van de situatie, je gaat er niet in mee omdat je dat niets oplevert en je focust je weer op datgene waar je mee bezig was. Wat kan helpen is om je te visualiseren dat je een rots bent, op een rots kaatst alles af, het kan niet penetreren en datzelfde is ook het geval bij jou. Als jij niet wil dat het geluid of situatie binnenkomt dan gebeurd dat ook niet, je hebt een schild om je heen. Je kiest er namelijk voor om jezelf te laten afleiden, alleen had je dat nog niet in de gaten…. Nu dus wel! Ikzelf beoefen daarbij Ren Xue en heb de standing form geleerd. Dat is een staande meditatie waarbij je bepaalde tijd onbeweeglijk in een bepaalde positie blijft staan. Hierbij leer je om dat focussen en niet reageren te verwezelijken en kun je dit toepassen in het dagelijks leven, meer informatie kun je vinden op de wereld website: www.renxueinternational.org. Heb je dit geleerd dan is het een extra bonus maar jezelf trainen op bovenstaande manier helpt je enorm om een verandering in je dagelijks bestaan te maken en daarmee een weg te creeeren om met meer energie en balans door het leven te gaan. Much Love, from Dorrie
54 views0 comments

Recent Posts

See All

Liefde

Love